Kamo Veranda

Pergola

Kamo bouwt naast veranda’s ook pergola’s. We werken iedere pergola uit in aluminium waarbij iedere alu overkapping die we bouwen 25 jaar kleurgarantie meekrijgt. De pergola kan niet alleen geplaatst worden als terrasoverkapping maar ook als carport. Wat u ook kiest: de materiaalsterkte van aluminium zorgt ervoor dat uw pergola op dunne profielen geplaatst kan worden, wat erg modern oogt.

De voordelen van een aluminium pergola? Een pergola is ideaal wanneer u graag geniet van de warme temperaturen in uw tuin, zonder daarbij in de vlakke zon terecht te komen. Ook zorgt zo’n overkapping voor bescherming tegen regen. Bevestigt u de overkapping als glazen afdak boven uw terras (een terrasoverkapping) hoeft u zich dus geen zorgen te maken over uw terrasmeubels. Dit voordeel heeft u ook bij een zogeheten carport, een andere alu overkapping die we aanbieden. Deze carport zorgt er op dezelfde wijze voor dat uw auto gevrijwaard blijft van regen, hagel en sneeuw: gedaan dus met krabben tijdens de wintermaanden. U kan de carport losstaand laten plaatsen maar u kan deze overkapping ook gewoon aan de garage of woning bevestigen. Aluminium is daarenboven een roestvrij materiaal en dus onderhoudsvriendelijk. Bijkomend voordeel is dat onze alu profielen door hun sterkte ook een slanke look aankunnen, wat erg modern oogt. Ook hebben de profielen een kleurgarantie van maar liefst 25 jaar. Een overkapping kan trouwens niet alleen over uw terras of over de staanplaats van uw auto geplaatst worden, ook een losse tuinoverkapping is mogelijk. Het voordeel van deze losstaande constructie ten opzichte van een terrasoverkapping is o.a. dat het geen schaduw werpt op uw interieur. Interesse? Vraag dan om een vrijblijvende offerte, waarin we u, na een verkennend gesprek, ook concrete prijzen kunnen voorleggen. Bent u akkoord met ons voorstel, dan is er mogelijk nog een laatste hindernis te nemen alvorens we de pergola kunnen gaan bouwen. In principe moet je voor iedere uitbreiding van je huis een aanvraag indienen bij de gemeente. Dit kan echter op een eenvoudige manier als je terrasoverkapping, carport,…:

  • Niet hoger is dan 3,5 meter
  • Een totale oppervlakte heeft kleiner dan 40m²
  • Minstens 1 meter (in het geval van een plaatsing in de achtertuin) of 3 meter (in het geval van een plaatsing in de zijtuin) verwijderd is van de perceelgrens
  • Maximaal dertig meter van de woning verwijderd is

Indien aan deze voorwaarden voldaan wordt volstaat het om uw bouwproject aan te melden bij uw lokaal Omgevingsloket. Maar om zeker te zijn kan u altijd informeren bij uw lokale gemeentediensten.

TOP
Kamo Veranda - Eigen productie te Hamme - info@kamo-veranda.be - T: 052 47 20 32